|
| RESIST, RESISTENCE | |
| | Autor | Zpráva |
---|
cukr
Poeet p?íspivku : 322 Age : 28 Registration date : 09. 09. 08
| Předmět: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 14:27 | |
| RESIST - je kdyz mob, hrac nebo kdokoli resistne utok. Pokud rezistnes uplne - nedostanes zadnou dmg, to muze mit dve priciny 1. jses o dost vyssi lvl nez tvuj cil 2. mas tunu resistence
RESISTENCE - snizuje dmg (z kouzel urcite skoly), cim vic resistence na danou skolu magie mas, tim dostavas mensi DMG, jenom nevim jestli kdyz mas hodne resistence tak jestli to snizuje i sanci ze tim kouzlem dostanes DMG
vzorec na vypocet resist dmg (spell)
effective resistance value = Rb + max((Lt - Lc) * 5, 0) - min(P, Rb) Rb - zakladni resistence cile Lt - level cile Lc - level utocnika P - hodnota utocnikova penetrace (penetrace zvysuje "pruraznost" kouzel)
Procentualni redukce dmg = (effective resistance value / (level utocnika * 5)) * 75
napriklad pokud mas na lvl 70 300 efektivni resistence (1. vzorec) pak podle druheho resistnes 300*75/(70*5) %dmg, coz je 64,29% | |
| | | ChuckNorris
Poeet p?íspivku : 419 Registration date : 26. 09. 08
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 14:42 | |
| Resistance je pouze u kouzel. Jde o rezistenci proti určitému druhu magie (fire, nature, shadow, atd.). Tento pojem je důležitý spíše na ofiku než u nás, neboť tam je třeba chodit na určité bossy s vysokým gearem (výbavou) proti určité škole magie. To je třeba u Alara v The Eye --> fire resistance, Hydros v SSC --> nature resistence, atd. Na mangosu toto zatím není moc aktuální a každý boss je datelný bez vysoké Resistance. Resistance prostě pouze zvyšuje šanci, že vám dané kouzlo nic neudělá.
Zatímco pojem Resist je něco úplně jiného... Tuto vlastnost má každé NPC, hráč, mob ve hře. Jde o to, že tato hodnota snižuje poškození způsobená kouzly a elementy. Pokud je hodnota Resist dost vysoká, chová se cíl jako by byl immuní vůči kouzlu. Pokud je nižší, tak se podle příslušných koeficientů a přepočtů vypočítá konečná dosažená damage. K tomu se ale musí brát v potaz další aspekty jakými jsou Spell hit, penetration, atd. Kdo někdy viděl rovnice na výpočet dmg s těmito proměnnými, tak mi dá za pravdu, že to není žádná sranda.
Oba tyto pojmy by na mangosu (iCe v našem případě) měli být funkční... Jen nevím jestli jsi z toho pochopil, to co jsi chtěl...
For Cukr: Ovšem tyhle rovnice nejsou použitelné vždy (pouze u binárních spellů). Jindy je třeba započítat ještě X dalších aspektů, ale bohužel ani tyhle oficiální rovnice NEJDOU použít, neboť Mangos má vše počítané podle trochu jiných rovnic. Takže nedoporučuji se tím řídit. Maximálně orientačně... | |
| | | cukr
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 14:49 | |
| j ja vim, resistence na mangosu nejak funguje ale vubec nevim jak, prijde mi ze s resistenci 60 resistuju treba 30%dmg coz je hodne, ale rozhodne se v tom nehodlam rejpat | |
| | | Dinky
Poeet p?íspivku : 242 Registration date : 19. 09. 08
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 14:56 | |
| Takže ve zjednodušené formě to mám chápat tak,že čím vyšší resistance,tím menší dmg dám a pokud je moc vysoká, tak nedám žádný dmg a bude mi to psát jen samý resist? Jinak ty vzorce na výpočet dmg a tak,to jsou opravdu šílenosti A jde mi též o to,že mám talent,který snižuje resistance o 10 (což je tedy asi o 0,00nic, že? :-) ), a talent,který snižuju šanci na resist cíle o 3%. Nu a nevím, zda to má nějakej smysl, proto jsem se ptal, co je co,abych věděl. Už mám jasno, díky | |
| | | cukr
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 15:04 | |
| jestli myslis talenty z frost stromu ELEMENTAL PRECISION tak ty zvysujou sanci na hit cile kouzlem o 3% (pokud tam mas 3 body). Nekde jsem cet, ze pak potrebujes jeste do T5 EQ 168 spell hit rating a mas 100% sanci, ze zasahnes bosse v raidech (grull oko atd), ale jak psal Ryan - na mangosu to ber jenom orientacne. | |
| | | ChuckNorris
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 15:07 | |
| Dinky popravdě bych se na tebou popisované kouzla/talenty vykašlal... V současné situaci nemá smysl to jet... | |
| | | Dinky
Poeet p?íspivku : 242 Registration date : 19. 09. 08
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Tue 21 Oct 2008, 15:17 | |
| To jsem chtěl slyšet, teda vědět Díky moc | |
| | | aerys
Poeet p?íspivku : 94 Registration date : 03. 11. 08
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Fri 05 Dec 2008, 21:49 | |
| | |
| | | ChuckNorris
| Předmět: Re: RESIST, RESISTENCE Sat 06 Dec 2008, 13:33 | |
| jsou na to úžasné rovnice | |