Nevim jestli zrovna do téhle sekce, ale kdyžtak se to dá přesunout.
Vzhledem k tomu, že ještě dost lidí od nás z guildy neví, jak to v arénách chodí, co to je rating, jak se získává, arena body a podobně, rozhod jsem se napsat tenhle topic.
Takže:
ObecnéJsou 3 druhy arena teamů - 2v2, 3v3 a 5v5. V každém týmu může být maximálně dvojnásobek minima (u 2v2 to jsou 4, 3v3 - 6 a 5v5 - 10). Hráči se můžou libovolně střídat, stačí se jen jinak joinnout (join do party, leader joinne u battlemastera).
Jsou 3 arény: Nagrand Arena, Blade's Edge Arena a Ruins of Lordaeron Arena.
RatingRating vás reprezentuje v boji s jinými týmy. Teamy s rozdílem v ratingu větším než 200 se utkat nemohou. Podle ratingu se počítají arena pointy. Rating po výhře naroste a po prohře se logicky sníží. Odečtení / přičtení ratingu je určeno rozdílem vašeho a soupeřova ratingu. (zažil jsem jen -5
)
Arena PointyArena point je obdoba honorů, jen s rozdílným získáváním. Získávají se v sobotu kolem deváté večer při tzv. zápočtu (také flush). Podmínkou pro získání bodů je mít odehráno alespoň 30 procent všech zápasů (což musí být alespoň 10). Arena pointy se pak dají proměnit u vendorů za S3, popřípadě S4 věci (v Nagrandu u arény, v Tanarisu a ještě na pár dalších místech)
Zakládání arena teamuArena team založíte u Nagrand areny v Nagrandu. Nejdřív zakoupíte tzv. charter, který musí podepsat minimální počet hráčů v teamu bez leadera (u 2v2 to je 1,....). Po podepsání stačí charter odevzdat u toho samého NPC a už jen zvolit vlajku a název teamu. Každý team začíná s ratingem 1500.
Poprosím o komentáře a opravy, pokud jsem se někde seknul, nebo něco pozapomněl.